Karštam vynui su kardamonu
Sudedamosios dalys:
Cinamono lazdelės, apelsinų žievelės, gvazdikėliai, (kardamonas - 10 %).
Laikymo sąlygos:
Sausoje, vėsioje aplinkoje.
Kilmės šalis:
Lietuva
Naudojimas:
- 1 butelio sauso raudono vyno (700 ml)
- 1 pakelio prieskonių karštam vynui
- 2 apelsinų
- 1 nedidelės citrinos
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus (arba medaus)
Vyną įpilkite į puodą, tuomet įberkite visus prieskonius iš maišelio, išspauskite sultis iš citrinos, įdėkite supjaustytus apelsinų gabaliukus bei cukrų. Vyną kaitinkite ant ugnies nepamiršdami karts nuo karto pamaišyti kol nedings balta puta, kuri atsiranda nuo prieskonių. Vėliau nuimkite nuo ugnies ir palaikykite apie 15-20 minučių po dangčiu. Štai ir viskas!